Gratin dauphinois

6
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de oven voorverwarmen op 180°C.
  • 2 Schil de aardappelen en snijd ze in heel fijne, ronde schijfjes. Snijd het knoflookteentje in twee.
  • 3 Wrijf de binnenkant van een gratineerschaal krachtig in met knoflook. Leg een eerste laag aardappelen in de schaal.Voeg zout en peper toe. Doe hetzelfde met de verblijvende aardappelen en voeg na elke laag kruiden toe. Giet voorzichtig de room erover. Leg enkele boterballetjes op de aardappelen en zet de schaal in de oven.
  • 4 Laat de aardappelen 1 u 15 garen.
  • 5 Serveer bij vlees of vis.

Gratin dauphinois is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Hindegebraad met bosbessen, appel en noten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes in een groen jasje en gratin dauphinois met boschampignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rendiersteak met rodewijnsaus, spekjes en zilveruitjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Everzwijngebraad met vijgen, saus met peperkoek
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept