Provençaalse ratatouille
0
sterren op basis van
0
stem(men)
person
4
timer
restaurant
Bijgerecht
link
Delhaize
print
Ingrediënten
1 dikke ui
5 cl extra vierge olijfolie
8 gehakte basilicumblaadjes
2 eetlepels gehakte peterselie
1 groene paprika
4 teentjes knoflook
1 rode paprika
Bereiding
Doe de olie in een stoofpan en fruit er de gehakte ui in op heel zacht vuur.
Snij ondertussen de aubergines en de courgettes in blokjes. Snij de paprika’s in repen.
Doe de geperste lookteentjes en het kruidentuiltje bij in de stoofpan. Roer 2 min., voeg dan de gesneden groenten toe. Laat 10 min. op zacht vuur stoven.
Snij ondertussen het vel van de tomaten ondiep kruisvormig in. Leg ze 1 min. in kokend water, koel ze meteen ze af onder koud water en pel ze. Ontpit en snij ze in grote stukken.
Doe de tomaten bij in de stoofpan, kruid met peper en zout en laat 15 min. op zacht vuur stoven.
Verwijder het kruidentuiltje, voeg peterselie en basilicum toe. Serveer warm of koud bij gegrild vlees.
Provençaalse ratatouille is een recept van
Delhaize
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Ratatouille uit de oven »
Ratatouilletaart met aardpeer »
Lasagne met ratatouille »
Lauwwarme rijstsalade met spekreepjes »
Olijfolie met Provencaalse aromas »
Provençaalse velouté met mosselen »
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat »
Provencaalse mosselen »