Provençaalse ratatouille

4
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de olie in een stoofpan en fruit er de gehakte ui in op heel zacht vuur.
  • 2 Snij ondertussen de aubergines en de courgettes in blokjes. Snij de paprika’s in repen.
  • 3 Doe de geperste lookteentjes en het kruidentuiltje bij in de stoofpan. Roer 2 min., voeg dan de gesneden groenten toe. Laat 10 min. op zacht vuur stoven.
  • 4 Snij ondertussen het vel van de tomaten ondiep kruisvormig in. Leg ze 1 min. in kokend water, koel ze meteen ze af onder koud water en pel ze. Ontpit en snij ze in grote stukken.
  • 5 Doe de tomaten bij in de stoofpan, kruid met peper en zout en laat 15 min. op zacht vuur stoven.
  • 6 Verwijder het kruidentuiltje, voeg peterselie en basilicum toe. Serveer warm of koud bij gegrild vlees.

Provençaalse ratatouille is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Ratatouille uit de oven
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ratatouilletaart met aardpeer
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lasagne met ratatouille
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme rijstsalade met spekreepjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Olijfolie met Provencaalse aromas
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provencaalse mosselen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept