Provençaalse tian

4
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de ui fijn en pers de knoflooktenen. Bak ze aan in 2 eetlepels olijfolie in een braadpan op zacht vuur. Zet een deksel op de pan en laat stoven.
  • 2 Verwarm intussen de oven voor op th. 6 – 180°C.
  • 3 Snij de aubergine, de courgette en de tomaten in plakjes.
  • 4 Verspreid de ui en de knoflook over de bodem van een ovenschaal. Schik er de plakjes groenten in opeenvolgende rijen bovenop, druk de eerste rij tegen de boord van de schaal zodat de plakjes rechtop staan. Bestrooi met tijm of rozemarijn, peper en zout en giet er de resterende olijfolie over.
  • 5 Bedek de schaal met aluminiumfolie en laat 1 uur in de oven bakken.
  • 6 Serveer warm bij geroosterde vlees- of visgerechten.

Provençaalse tian is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Tian van mediterrane groenten
1uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Tian van tomaat en courgette
35 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tian van groenten met couscous en gegrilde chipolataworsten
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tian van groenten
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Olijfolie met Provencaalse aromas
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept
Provençaalse ratatouille
Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept