Aardappelslaatje met sinaasappel en radijs

4
35 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schrob en spoel de aardappelen, prik ze enkele keren in en leg in een cirkel in een ronde schotel. Dek af en laat 8 min. garen in de microgolfoven op 800 W. Ze moeten gaar zijn, maar nog vast. Laat even afkoelen, pel eventueel en snij in schijfjes. Leg in een grote schotel en besprenkel met witte wijn. Laat rusten.
  • 2 Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees, halveer boven een bord, snij vervolgens in schijfjes. Vang het sap op en giet in een kleine bokaal. Voeg het met een vork geprakte hardgekookte ei toe, de mosterd, azijn, olie, fijngehakte peterselie, peper en zout. Sluit de bokaal en schud goed.
  • 3 Giet een beetje vinaigrette over de aardappelen, schik er de schijfjes sinaasappel op, vervolgens de in fijne rondjes gesneden radijsjes. Overgiet met de resterende vinaigrette, dek af en laat 2 uur rusten in de koelkast.
  • 4 Dien koel op bij gegrilde vis (sardienen, zeebarbeel, enz.) of bij gevogelte.

Aardappelslaatje met sinaasappel en radijs is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Lentegroenten met geitenkaas-honingraatdip
15 min Snack
Bekijk recept
Knapperige salade met peterseliedressing
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aardappelslaatje met roquefort en amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
PH Lekker thuis - Aardappelslaatje met Parmezaan
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappelslaatje met ansjovis
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Makreel-aardappelslaatje met mosterdsaus
20 - 30 min -
Bekijk recept