Tzatziki

4
35 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de komkommer en dep droog, maar schil niet. Rasp grof, bestrooi rijkelijk met zout en laat 30 min. in een vergiet staan, zodat het vocht vrijkomt.
  • 2 Doe 2 eetlepels yoghurt in de kom van de hakmolen. Voeg de olie toe, het geperste knoflookteentje, de munt- en peterselieblaadjes. Laat draaien tot een homogeen mengsel. Doe in een slakom en voeg de rest van de yoghurt toe.
  • 3 Druk het meeste vocht uit de komkommer. Doe het vruchtvlees bij de yoghurt, meng en breng op smaak met peper en zout.
  • 4 Serveer koel bij gegrilde lamsbrochettes of -koteletjes. Ook lekker bij het aperitief met stukjes geroosterd pitabrood, als mezze-ingrediënt of als dipsaus bij rauwkost.

Tzatziki is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min Snack
Bekijk recept
Minimaïsspiesjes met muntdip
15 min Snack
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bifteki met feta
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min Snack
Bekijk recept
Minimaïsspiesjes met muntdip
15 min Snack
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bifteki met feta
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept