Knolselderstoemp in groen jasje

6
35 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de aardappelen in grote stukken en de knolselder in kleine blokjes. Doe ze in een kookpot, bedek met koud water, zet een deksel op de pot en breng aan de kook. Laat 20 min. koken op zacht vuur.
  • 2 Blancheer ondertussen een ruim twintigtal kleine knolselderblaadjes in een steelpan met kokend water. Giet ze na enkele seconden af en laat ze schrikken in een kom met koud water. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • 3 Giet de aardappelen en de knolselder af en zet ze aan de kant. Doe de melk, de olie, peper, zout en nootmuskaat in dezelfde kookpot. Breng aan de kook en neem meteen van het vuur. Doe er de groenten bij en prak fijn met de pureestamper. Hou warm.
  • 4 Voor het serveren: druk 3 of 4 knolselderblaadjes tegen de binnenkant van de dresseerring, vul met stoemp, druk aan en neem de ring voorzichtig weg.
  • 5 Heel lekker in combinatie met rood vlees, eend en wild.
  • 6 Indien je geen knolselder met blaadjes vindt, gebruik dan platte peterselieblaadjes in de plaats.

Knolselderstoemp in groen jasje is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Eendenborst met peren, balsamicoazijn en groene peper
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vis met pesto en couscous in krokant jasje
Bekijk recept
Kip in krokant jasje
30 min + 25 oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardbeien in een jasje van brickdeeg
20 min
Bekijk recept

Eendenborst met peren, balsamicoazijn en groene peper
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Currysticks en knolselderstoemp met rozijnen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde aardappelen met knolselderstoemp en gehakt
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept