Koude velouté van rucola met pijnboompitten

4
20 min
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Fruit het gehakte teentje look en de rucola gedurende 2 min. in een kookpan met olie, net lang genoeg om de blaadjes week te maken. Giet daarbij 50 cl warm water en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, laat 2 min. sudderen en neem van het vuur. Doe daarbij 25 cl koud water, vervolgens de ricotta. Mix alles tot een homogene soep. Controleer of het voldoende gekruid is en laat volledig afkoelen. Zet enkele uren in de koelkast.
  • 2 Gril de pijnboompitten zonder vetstof in een bakpan met antibaklaag.
  • 3 Dien de velouté heel koud op, versierd met pijnboompitten? Dien op met meergranen houthakkersbrood.

Koude velouté van rucola met pijnboompitten is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Koude tomatensoufflé
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude komkommersoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude aardappel-preisoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude bramensoep
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept