Vélouté van zoete aardappelen met peren

5
20 min
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Fruit de gehakte ui in de olie in een stoofpot op zacht vuur.
  • 2 Schil ondertussen de peren en snij ze in blokjes, evenals de zoete aardappelen. Voeg ze toe aan de stoofpot, bestrooi met paprika, meng 2 min., doe er 1 liter water en de verkruimelde bouillonblokjes bij.
  • 3 Breng aan de kook, zet een deksel op de pot en laat 20 min. sudderen.
  • 4 Laat 5 min. rusten. Mix de soep en breng op smaak met peper en zout.
  • 5 Dien heel warm op, bestrooid met wat verse munt. Serveer met naan- of stokbrood.

Vélouté van zoete aardappelen met peren is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept