Velouté van gebraden pompoen met koriander

4
35 min
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°.
  • 2 Smeer het pompoenvlees in met olijfolie.
  • 3 Leg de kwarten pompoen op de ovenplaat, met het pompoenvlees naar boven gericht. Laat gedurende 30 minuten braden.
  • 4 Verwijder met behulp van een lepel het gebraden pompoenvlees van de schil en verzamel het in een keukenrobot of blender. Voeg 5 dl bouillon toe.
  • 5 Pureer het pompoenvlees. Voeg het komijnpoeder, zout en peper toe. Meng goed.
  • 6 Giet de pompoenpuree in een kookketel met dikke bodem. Voeg de rest van de bouillon toe. Dek af en breng aan de kook.
  • 7 Zet vervolgens op een lager vuur en laat gedurende 10 minuten verder koken. Breng indien nodig verder op smaak.
  • 8 Voeg op het einde van de kooktijd het citroensap toe.
  • 9 Verdeel de soep over borden of kommen. Versier met koriander.

Velouté van gebraden pompoen met koriander is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Lamskoteletjes met pittige salsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vega-quesadilla
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept