Groene soep

4
35 min
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.Maak de postelein schoon, scheid de takjes van de bladeren en leg ze opzij. Maak de preiwitten en de uien schoon, was ze en snij ze in blokjes.
  • 2 Los de bouillonblokjes op in 1,5 liter kokend water.
  • 3 Laat de groentejulienne 5 minuten fruiten in een hoge kookpot op een laag vuurtje, in 30 g hete boter. Voeg er de posteleintakjes, de aardappelen, de bouillon, zout en peper aan toe, dek af en laat 45 minuten sudderen op een matig vuurtje.
  • 4 Maak de selderstengels schoon en hak ze fijn. Snijd de slaharten in vier. Spoel ze en zwier ze droog.
  • 5 Laat de slaharten, de posteleinbladeren en de gehakte selder 5 minuten smelten in de resterende boter, op een laag vuurtje.
  • 6 Voeg er 15 cl water aan toe, samen met het kruidentuiltje, zout, peper, en laat nog 10 minuten koken op een laag vuur.
  • 7 Haal het kruidentuiltje eruit. Mix de soep, giet ze in een met heet water omgespoelde soepterrine. Voeg er het pannetje met de slaharten aan toe. Vermeng en bestrooi met kervel. Dien heet op.

Groene soep is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Sunshine soep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Soep met pistou
35 min
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalenrisotto met groene groente
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept