Gazpacho van linzen met verse munt

4
35 min
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de look en de sjalot en hak fijn.
  • 2 Doe ze in een kookpan.
  • 3 Schil de wortel en snij in schijfjes.
  • 4 Doe bij de sjalot, met de laurier en de peterselie.
  • 5 Spoel de linzen zorgvuldig af onder stromend water.
  • 6 Voeg ze toe aan de andere ingrediënten, met de gevogeltebouillon en 30 cl water.
  • 7 Bewaar 4 plukjes munt voor de versiering. Pluk de rest van de steeltjes. Voeg toe aan de linzen.
  • 8 Laat 30 min. koken (de linzen moeten mals zijn).
  • 9 Voeg de melk toe en mix tot een homogeen mengsel. 1
  • 0 Giet vervolgens door de puntzeef om een gladde soep te bekomen. 1
  • 1 Breng op smaak met peper en zout. 1
  • 2 Laat afkoelen in de koelkast, zodat de gazpacho ijskoud is. 1
  • 3 Verdeel de gazpacho net voor het opdienen over de borden en versier met de muntblaadjes. 1
  • 4 Dien op met geroosterd volkorenbrood.

Gazpacho van linzen met verse munt is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romatomaten met munt
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Ovenchili
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gazpacho
5 min
Bekijk recept
Caribische gazpacho met Pan Franses
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Gazpacho van witte chocolade en kokosnoot, frambozensorbet
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Gazpacho met witte kaas
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept