Pompoen-sinaasappelsoep

4
35 min
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Fruit de fijngehakte uien in de bakboter, laat met het deksel op de pan een 1/2 uur stoven, voeg het laatst de kerrie toe
  • 2 Snij het pompoenvruchtvlees in blokjes, breng met de fond en een halve liter water aan de kook en laat een 1/2 uur zachtjes koken.
  • 3 Zeef de soep boven een tweede pan, pureer wat in de zeef achterblijft (voeg eventueel voor het gemak wat kookvocht toe), roer de puree door de soep.
  • 4 Wrijf de schil van één sinaasappel goed schoon en schil heel dun, pers alle drie de vruchten uit en voeg het sap toe aan de soep. Breng de soep op smaak met zout en peper, blijf roeren en laat afkoelen.
  • 5 Haal de peultjes af, kook ze kort (5 minuten), spoel daarna af met koud water. Schrap de wortelen en snij ze in luciferdunne reepjes, laat kort koken en spoel met koud water af.
  • 6 Hak de peterselie fijn. Klop de room los met de likeur. Schraap het wit uit de sinaasappelschil, snij de schil in dunne reepjes, laat 1 minuut koken en daarna uitlekken. Bewaar alles in de koelkast.
  • 7 Verdun voor het serveren de soep met 3/4 liter water, blijf roeren en breng aan de kook. Snij de peultjes schuin doormidden.
  • 8 Leg in elk soepbord wat worteljulienne met daarop een schepje room en daarop peultjes. Schep er per bord voorzichtig een grote eetlepel vol soep bij en versier met peterselie en sliertjes sinaasappel.

Pompoen-sinaasappelsoep is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Wortel sinaasappelsoep
25 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Wortel-sinaasappelsoep
0-10 min -
Bekijk recept
Tomaten-sinaasappelsoep
10-20 min -
Bekijk recept
Koude Mango-sinaasappelsoep Met Mascarpone
0-10 min -
Bekijk recept

Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ravioli met pompoen en salieboter
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildwestrijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept