Gepocheerde eieren, salade van rode bieten met superzaden, vinaigrette van mandarijn

4
Lunchgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Een dag op voorhand laat je de zaden weken in koud water dat je tweemaal ververst. Spoelen en laten uitlekken.
  • 2 Schil de bieten. Hou de zachte steeltjes en de blaadjes apart. Snij de bieten in schijfjes. Haal de pitten uit de granaatappel. Maak een vinaigrette met het sap van de mandarijnen, de koolzaadolie, peper en zout. Doe de bieten, de granaatappelpitten en de zaden in een slakom en meng ze met de vinaigrette.
  • 3 Was de blaadjes van de bieten en de afgeplukte kruiden. Zwier ze droog.
  • 4 Breng het water aan de kook met een scheutje wijnazijn en zout. Breek een ei in een kommetje. Zet het vuur lager wanneer het water kookt en giet het ei voorzichtig in het water. Zorg ervoor dat eiwit en eigeel samenblijven en laat 2 à 2,5 minuut pocheren naargelang de grootte van het ei. Haal het gepocheerde ei met een schuimspaan uit het water en leg het in een slakom met koud water om het kookproces te stoppen. Spoel nadien met azijn. Leg het ei op keukenpapier en snij de randen eraf om het mooi rond geheel te bekomen. Herhaal dit voor alle andere eieren.
  • 5 Leg een ei op elk bord. Verdeel de bietensalade en de kruidenmengeling over de borden.

Gepocheerde eieren, salade van rode bieten met superzaden, vinaigrette van mandarijn is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Gevogeltebouillon
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mandarijnensmoothie met gembersiroop
- 10 min-
Bekijk recept
Klassieke vulling (voor kip)
35 min Bijgerecht
Bekijk recept
Perfect geroosterde aardappelen (3 smaakcombi's)
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept