Salade dauphinoise

4
20 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bereid de vinaigrette. Meng eerst de mosterd met het citroensap.
  • 2 Voeg er daarna onder voortdurend roeren eerst de azijn, daarna de room en ten slotte de olie bij. Kruid met peper en zout.
  • 3 daarna de room en ten slotte de olie bij. Kruid met peper en zout. Maak de slablaadjes schoon, spoel ze en zwier ze droog. Scheur de grootste blaadjes.
  • 4 Bak de gepelde noten heel lichtjes in een bakpan met antikleeflaag. Snij de gruyère en de ham in blokjes.
  • 5 Doe alle ingrediënten behalve het bieslook in een slakom, nappeer met de vinaigrette en meng alles voorzichtig.
  • 6 Garneer de salade met bieslook en dien heel koel op.

Salade dauphinoise is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Gratin dauphinoise
60 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gratin Dauphinoise
30-60 min -
Bekijk recept
Salade Dauphinoise
20-30 min -
Bekijk recept
Salade Dauphinoise
10-20 min -
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept