Schuimomelet met sinaasappel

4
20 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op stand 7-8 (220°C).
  • 2 Beboter een ovenschaal met 22 cm diameter.
  • 3 Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp.
  • 4 Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees en snij in 4 mooie schijven.
  • 5 Verwijder zo nodig de pitten en snij de schijven in driehoekjes.
  • 6 Scheid de eiwitten van de eierdooiers.
  • 7 Klop de dooiers met 4 eetlepels suiker en de geraspte sinaasappelschil op tot een bleke massa en meng er vervolgens de porto onder (facultatief).
  • 8 Klop de eiwitten en het citroensap op tot een stevig schuim.
  • 9 Meng een derde van het eiwit met de dooiers, en werk er nadien, heel voorzichtig, het resterende eiwit onder. 1
  • 0 Giet meteen in de schaal en strijk de massa glad. 1
  • 1 Bestrooi met de rest van de suiker, maak op verschillende plaatsen een sneetje, strooi er de stukjes sinaasappel over en laat 10 min. opzwellen in een warme oven. 1
  • 2 Dien onmiddellijk op.

Schuimomelet met sinaasappel is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zoete schuimomelet met bosvruchtencompôte
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Zoete schuimomelet met bosvruchten
25 min
Bekijk recept
Schuimomelet met prei
20 min
Bekijk recept
Zoete schuimomelet met bosvruchtencompôte
25 min- Nagerecht
Bekijk recept