1 Schil de aardappelen, spoel en droog ze en snijd ze in dunne schijfjes.
2 Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote, diepe koekenpan. Bak er de schijfjes aardappelen in en bestrooi ze lichtjes met zout. Hak de uien en voeg toe aan de aardappelen. Laat nog 15 minuten zacht bakken. Haal de aardappelen met een schuimspaan uit de pan zodra ze gaar zijn. Laat ze uitlekken.
3 Klop de eieren los. Kruid met peper en zout en voeg de aardappelen, de gebakken ui en de in vier gesneden plakjes chorizo toe. Meng voorzichtig. Verhit 1 eetlepel olijfolie in de pan. Schep het mengsel in de pan, laat het even aanzetten en laat op een middelmatig vuur verder bakken tot de omelet alleen aan de bovenkant nog lichtjes vloeibaar is.
4 Laat hem op een groot bord glijden en dan weer in de pan, met de licht vloeibare kant nu naar beneden. Laat nog 5 minuten op een zacht vuur staan.
5 Serveer met bijvoorbeeld een tomatenslaatje.
Spaanse omelet met aardappelen, ui en chorizo is een recept van Delhaize