Gevulde scampi in een sesamjasje

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak 8 scampi met een keukenbijltje of een scherp mes in zeer fijne stukjes. Snijd de wortelen in dobbelsteentjes en de verse champignons in dunne plakjes. Meng dit alles met de fijngehakte uitjes, pijnboompitten, gember, zout en peper.
  • 2 Meng nu de maïzena, de rijstwijn en het eiwit met het scampimengsel tot alle ingrediënten bedekt zijn. Verdeel het mengsel tot slot in 8 porties.
  • 3 Leg op elk rijstpapiervel een hele scampi en breng vervolgens met een lepel op elke scampi een portie van het mengsel aan. Plooi de rijstpapiervelletjes.
  • 4 Meng bloem met het eigeel en strijk de velletjes in met dat mengsel. Rol de 8 kleine pakketjes door een bord met de sesamzaadjes, tot ze er aan alle kanten mee bedekt zijn.
  • 5 Verhit frituurolie in de wok (of in de frituurpan) tot 180°C en bak de 8 kleine pakketjes daarin gedurende 3 minuten.

Gevulde scampi in een sesamjasje is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Scholfilet in een krokant sesamjasje
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in sesamjasje
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren in een sesamjasje
45 min Voorgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept