Fefla

4
35 min
Snack
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder de steelaanzet van de paprika’s, snij ze vertikaal in vier, verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Leg ze met de velkant naar boven op de met aluminiumfolie beklede ovenplaat. Leg ze onder de warme ovengrill tot het vel opzwelt en zwart blakert. Doe ze in een schotel en dek af met vershoudfolie. Laat afkoelen.
  • 2 Snij ondertussen de tomaten kruisgewijs in en dompel ze 1 min. in een grote kookpot met kokend water. Laat uitlekken. Pel ze (het vel komt gemakkelijk los), snij horizontaal in twee en verwijder de pitjes. Snij de tomaten in blokjes en doe ze in een sauteerpan met de olie. Voeg de geperste knoflookteentjes toe, de komijn, het paprikapoeder, peper en zout. Bak ze 15 min. op zacht vuur.
  • 3 Verwijder het vel van de paprika’s (het komt heel gemakkelijk los) en snij ze in kleine blokjes. Doe ze bij de tomaten en laat nog 5 min. sudderen. Breng op smaak met peper en zout, voeg de fijngesneden peterselie toe en laat afkoelen. Laat afgedekt enkele uren in de koelkast staan.
  • 4 Dien koud op als bijgerecht bij grillades, als mezzegerecht of bij het aperitief met brood.

Fefla is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker