Melitzanosalata

4
20 min
Snack
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aubergines niet, verwijder de steelaanzet, prik ze enkele keren in en leg ze in de vorm van een driehoek in een grote kom. Dek de kom af en zet ze 12 min. in de microgolfoven op 800 W. De aubergines moeten heel zacht zijn. Laat ze afkoelen.
  • 2 Fruit ondertussen de fijngesnipperde ui gedurende 5 min. in 2 eetlepels olie in een kleine braadpan op zacht vuur.
  • 3 Ontpit de tomaten en snij ze in blokjes.
  • 4 Snij de aubergines overlangs middendoor, lepel er het vruchtvlees uit. Doe het in een kom, voeg 5 eetlepels olie toe en plet met een vork. Doe er de ui bij, de tomaten, het citroensap, de peterselie, peper en zout. Meng goed, dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast.
  • 5 Serveer koud met geroosterd pitabrood als mezzegerecht of als borrelhapje. Ook heel lekker bij gegrilde gerechten.

Melitzanosalata is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Melitzanosalata
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Melitzanosalata
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept