Mousseline met carpaccio van asperges

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schik de plakjes ham op een bakplaat bekleed met vetvrij papier en laat 1 uur drogen in een warme oven (gasstand 3-4, 100°C). Laat afkoelen en hak vervolgens in grove stukken.
  • 2 Schil de witte asperges en snijd ze in schijfjes. Stoom ze gaar. Mix ze tot een fi jne puree samen met de room, de kruiden, 1 EL olijfolie en peper en zout.
  • 3 Maak de groene asperges schoon, verwijder de oogjes en snijd ze vervolgens, met een dunschiller, overlangs in superdunne reepjes. Besprenkel de olijfolie op het bord en schik er de aspergereepjes op in waaiervorm.
  • 4 Schik vervolgens de aspergemousse in het midden en versier met de ham en de kervel. Besprenkel met wat balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en serveer goed koud.

Mousseline met carpaccio van asperges is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken skrei met mousseline van algen en linguini
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelmousseline
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Mousseline van peren met amandelen
10 min
Bekijk recept
Krokante mousseline
45 min-
Bekijk recept