Mosselen met kumquats

4
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de mosselen en verwijder de mosselbaard.
  • 2 Snijd de kumquats overlangs in 4 stukken en ontpit ze. Pluk de blaadjes koriander en hak grof. Pel de sjalot en de knoflook en snipper fijn. Zet een pan op het vuur met de boter en bak de sjalot en de knoflook glazig zonder te kleuren, samen met de kumquats. Voeg de wijn toe en breng aan de kook. Voeg de mosselen toe en kruid met peper en zout. Zet het deksel erop en laat nog zo'n 5 min. koken. Schud regelmatig op. De mosselen zijn gaar wanneer de schelpen open gaan.
  • 3 Voeg net voor het serveren de koriander toe, meng voorzichtig en dien op.

Mosselen met kumquats is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Kreeft met citrusvruchten
Voorgerecht
Bekijk recept
Frisse quinoasalade met amandel
20 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Bubbling bowl
10 min
Bekijk recept
Mangosalade
Voorgerecht
Bekijk recept

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept