Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten

0 sterren op basis van 0 stem(men)

person 4 timer 20 min restaurant Voorgerecht link Delhaize print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op stand 6 (180°C). Snijd de tomaten in twee, haal ze leeg en droog ze af met keukenpapier. Bestrijk de randen met olie, bestrooi met peper en leg ze in een geoliede ovenschotel.
  2. Bak ze 10 minuten in de warme oven. Hak de ham fijn en bak hem zonder vetstof in een pan gedurende 2 min. op een hevig vuur.
  3. Meng de ricotta met de tomatencoulis, oregano, zout en peper in een pan en laat 5 min op een zacht vuurtje stoven. Breng in een pan gezouten water met alcoholazijn aan de kook en laat vervolgens rimpelend koken.
  4. Breek de eieren een voor een in een kop en giet ze telkens voorzichtig maar in één beweging in het water. Laat ze 2 min koken, draai ze vervolgens om en laat ze 30 seconden aan de andere zijde koken.
  5. Haal ze uit het water met een schuimspaan. Verwijder de klonterige en draderige eiwitten voor een verzorgde presentatie. Leg de gepocheerde eieren in de tomaten en giet er een beetje warme saus over. Garneer met stukjes ham en parmezaan en serveer meteen met de rest van de saus apart.
Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten is een recept van Delhaize

Receptenzoeker