Gegrilde asperges en carpaccio van sint-jakobsnoten met vanilleolie

6
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Een dag eerder (minstens): giet de olie in een zuivere en droge fles, voeg de gespleten en geschraapte vanillepeul toe. Sluit en laat rusten op een donkere en koele plaats (de kelder bvb.)
  • 2 Leg de sint-jakobsnoten 30 min. in de diepvriezer. Snij de kaas in schilfers en bewaar in de koelkast.
  • 3 Schil de asperges niet, maar verwijder het harde, onderste gedeelte. Kook ze in ongeveer 5 min. gaar in kokend water (ze moeten "al dente" blijven). Giet ze af, spoel ze onder koud water en halveer ze in de lengte. Meng ze voorzichtig met 2 eetlepels vanilleolie.
  • 4 Verwarm de grillpan zonder vetstof, leg er dan de asperges in. Grill ze op een vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout.
  • 5 Terwijl de asperges koken: snij de sint-jakobsnoten in fijne plakjes. Verdeel over de borden, kruid met peper en bedruip met wat vanilleolie. Voeg de asperges toe, bestrooi met kaasschilfers en kervel.
  • 6 Overgiet alles met een scheut citroensap en serveer meteen.

Gegrilde asperges en carpaccio van sint-jakobsnoten met vanilleolie is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Carpaccio van sint-jakob met vanilleolie
Voorgerecht
Bekijk recept
Spiesen van sint-jakobsschelpen en garnalen met vanilleolie en citroen
Voorgerecht
Bekijk recept
Bundtcake met maanzaad
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Gekonfijte Abrikozen Met Granite Van Abrikoos
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept