Zalmmousse

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op stand 6 - 7 (200°C).
  • 2 Laat de beschuiten zwellen in de melk en de room en maak van het geheel een fijne puree.
  • 3 Hak de verse zalm in kleine stukjes.
  • 4 Scheid van twee eieren het eiwit van het eierdooier.
  • 5 Klop het derde ei met de eierdooiers, de kervel, de dragon, de beschuitenpuree en de stukjes zalm. Voeg zout en peper toe.
  • 6 Klop de eiwitten tot een niet volledig stijve sneeuw en meng deze onder de bereiding.
  • 7 Giet het geheel in vuurvaste beboterde schaaltjes en laat 20 minuten in een warme oven bakken.
  • 8 Schik de plakjes gerookte zalm in kruisvorm en werk af met grijze garnalen.
  • 9 Versier met dille en dien onmiddellijk op.

Zalmmousse is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Zalmmousse
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zalmpastei
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Soesjes met zalmmousse
50 min Snack
Bekijk recept
Zalmmouse op toast gegarneerd met gerookte viskuit
Voorgerecht
Bekijk recept

Zalmmousse
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zalmpastei
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Soesjes met zalmmousse
50 min Snack
Bekijk recept
Zalmmouse op toast gegarneerd met gerookte viskuit
Voorgerecht
Bekijk recept