Zalmpastei

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de zalmfilet in blokjes en maak er samen met het eiwit, de verse room, zout, cayennepeper en de witte wijn een fijne puree van.
  • 2 Was de wortel en de courgette en snij ze met een dunschilmesje in de lengte in zeer fijne reepjes.
  • 3 Fruit de versnipperde ui en look 3 minuten in de hete olijfolie.
  • 4 Voeg er de reepjes courgette en wortel bij.
  • 5 Olie de bodem en wanden van een glazen cakevorm in en bedek ze met de helft van de reepjes groente.
  • 6 Giet er de helft van de zalmmousse in en druk lichtjes aan. Herhaal deze bewerking, maak het oppervlak mooi glad en dek de vorm af met aluminiumfolie.
  • 7 Bak 50 minuten in een warmwaterbad in een hete oven op th. 6-7 (200°C).
  • 8 Laat in de vorm afkoelen en zet 6 uur in de koelkast.
  • 9 Meng alle ingrediënten van de saus en zet op een koele plaats tot aan het moment van opdienen.

Zalmpastei is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Zalmpastei met muscadet
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmpastei en koude waterkerssoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmpastei
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmpastei
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Zalmpastei met muscadet
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmpastei en koude waterkerssoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmpastei
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmpastei
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept