Lauwe oesterpasteitjes met kreukels en truffel

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Haal 3/4 van de kreukels uit hun schelp met behulp van een naald. Warm de pasteitjes op.
  • 2 Doe de oesters open en vang het sap op. Zeef het boven een steelpan.
  • 3 Voeg er de azijn, het bewaarsap van de truffels en de sjalot aan toe en laat dit inkoken op een matig vuur.
  • 4 Meng alles met de slagroom en laat het geheel 3 minuten sudderen.
  • 5 Doe er vervolgens de koude boter in schijfjes bij met wat peper en zout.
  • 6 Dompel de oesters, truffelschillen, het vlees van de kreukels onder in de bereiding en laat ze op het vuur staan tot de saus licht begint te koken.
  • 7 Verdeel ze meteen over de pasteitjes. Versier ze met de apart gehouden kreukels, truffelschillen en bladpeterselie.

Lauwe oesterpasteitjes met kreukels en truffel is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Truffelgnocchi met haricots verts, ei en fricandeau
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van sint-jakobsvruchten en aardpeer met truffel
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met truffel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mini-croques met truffel en mozzarella
Snack
Bekijk recept

Abrikozen blechkuche
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Thomasina Miers' groene rijst
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
20 min Voorgerecht
Bekijk recept