Jakobsvruchten in een knapperig jasje en tartaar van courgettes

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de ongeschilde courgette in heel kleine blokjes en doe in een kleine kom. Overgiet met het citroensap en 2 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout, dek af en laat minstens 30 min. rusten in de koelkast.
  • 2 Snij de sneetjes spek in 2 en wikkel ze rond de Jakobsnoten. Steek deze per twee op houten prikkers en smeer in met olijfolie.
  • 3 Verwarm een antikleefpan, zonder vetstof, op een hoog vuur. Bak er, wanneer de pan warm is, de brochettes in: 2 min. per kant, vervolgens 2 x 30 sec. op de spekkanten. Kruid met peper, maar niet met zout.
  • 4 Schik de courgettes met een dresseerring op de borden en leg er de brochettes op. Werk af met enkele schilfers Parmezaanse kaas en dien onmiddellijk op.

Jakobsvruchten in een knapperig jasje en tartaar van courgettes is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgettesalade met risotto
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van veldsla en poon
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van sint-jakobsvruchten en aardpeer met truffel
20 min Voorgerecht
Bekijk recept