Salade van asperges en artisjokken met ham

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Haal de ham 30 minuten voor het opdienen uit de verpakking. Pel de asperges. Dop de sperziebonen.
  • 2 Maak de artisjokken schoon door de steel en de buitenste bladeren te verwijderen.
  • 3 Kook de artisjokken, de asperges en de groene boontjes apart in gezouten kokend water: zorg ervoor dat ze beetvast blijven.
  • 4 Laat ze zorgvuldig uitlekken en houd ze warm door ze tussen twee borden te leggen.
  • 5 Snij de asperges in stukken van ongeveer 3 cm. Haal de harten uit de artisjokken en snij ze in partjes. Pers de citroen uit.
  • 6 Maak de champignons schoon en snij ze in fijne schijfjes. Giet er onmiddellijk het citroensap over.
  • 7 Voor de vinaigrette: pers de citroen uit. Klop de olijfolie, het citroensap, het gemalen piment, de paprika, de geperste look, het zout en de peper dooreen.
  • 8 Doe de champignonschijfjes en de nog warme groenten in een slakom en giet er onmiddellijk de vinaigrette over.
  • 9 Meng alles en laat 30 minuten op kamertemperatuur rusten. Verwijder het vetrandje van de Pata Negra en rol de sneetjes op. 1
  • 0 Schik de ham en groenten op de gekoelde borden. Versier met de peterselietakjes en dien heel koud op.

Salade van asperges en artisjokken met ham is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept