Salade van zalm met groenten

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng in een kom 4 eetlepels olijfolie, de gehakte dille en sjalot, het citroensap, het geplette laurierblad, zout en peper.
  • 2 Rooster de zalmfilets 3 minuten aan weerszijden en leg ze in een diepe schotel.
  • 3 Overgiet ze met marinade en laat ze afkoelen en daarna 2 uur weken op een koele plaats, waarbij u ze meermaals omdraait.
  • 4 Blancheer de groentejulienne 3 tot 4 minuten in gezouten kokend water: ze moet krokant blijven.
  • 5 Laat de julienne goed uitlekken, doe er de rest van de olijfolie bij, strooi zout en peper, meng en laat afkoelen.
  • 6 Verwijder na de rusttijd de zalmfilets en snij ze in grote blokjes. Filter de marinade. Meng de groenten, de zalmblokjes en de kappertjes.
  • 7 Snij de slabladeren fijn, bedek er de bodem van een dienschotel mee en schik er de zalmsalade op.
  • 8 Overgiet alles met marinade, versier de schotel met gehakt bieslook en dien onmiddellijk op met stokbrood.

Salade van zalm met groenten is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept