Salade van kreeft met artisjok

4
35 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder het pantser van de kreeften, snij het vlees van de staarten en de scharen fijn.
  • 2 Kook de aspergepunten en de artisjokbodems apart in gezouten kokend water. Ze moeten vast blijven. Laat ze afkoelen en uitdruppen.
  • 3 Pel de sjalot en hak ze fijn. Maak een vinaigrette met de gehakte sjalot, de arachideolie, de olijfolie en de frambozenazijn. Kruid met peper en zout.
  • 4 Was de gemengde salade, droog en doe in een slakom met 3 eetlepels vinaigrette. Meng alles.
  • 5 Laat de pistaches 1 minuut braden in een pan met antikleeflaag. Snijd de gekookte artisjokbodems fijn en doe ze samen met de aspergepunten in de vinaigrette.
  • 6 Overgiet het kreeftenvlees met de rest van de vinaigrette en meng. Schik alles op het bedje van salade.
  • 7 Garneer de borden met pistaches en fijne kruiden en dien onmiddellijk op.

Salade van kreeft met artisjok is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pannenkoeken met hüttenkäse en artisjok
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde artisjokken uit de oven
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept