Salade van kleine calamares

4
20 min
Voorgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de slablaadjes schoon, spoel ze en zwier ze droog. Pel de sjalotten en hak ze fijn. Wentel de calamaresringen in de gezouten en gepeperde bloem. Schud de overtollige bloem eraf.
  • 2 Fruit de gehakte sjalotten en calamares 1 tot 2 minuten op een fel vuur in een bakpan met hete olie.
  • 3 Laat ze uitlekken op een bord met een laag keukenpapier. Zout, peper, verwijder het papier, voeg de geperste look en peterselie toe en roer.
  • 4 Klop in een slakom de azijn met zout en peper. Voeg vervolgens beetje bij beetje de olie toe.
  • 5 Doe de slablaadjes bij de vinaigrette en meng voorzichtig. Verdeel de salade en de calamares over individuele borden en dien onmiddellijk op.

Salade van kleine calamares is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Vissoep met rouille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Inktvis met friséesla en limoendressing
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Fricassee van calamares en schelpdieren
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Calamares op Mauritiaanse wijze
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept