Asperges met vinaigrette

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil met een dunschilmesje de hardste delen van de asperges.
  • 2 Leg de aspergepunten apart en snij ze in twee.
  • 3 Snij de stengels in vier in de lengterichting en snij ze vervolgens in kleine blokjes.
  • 4 Dompel de aspergeblokjes 10 minuten in een kookpan met gezouten kokend water.
  • 5 Voeg de aspergepunten toe en laat nog 2 minuten doorkoken in licht kokend water. Laat vervolgens zorgvuldig uitlekken.
  • 6 Meng alle ingrediënten van de vinaigrette in een slakom. Voeg de stukken asperge toe en laat alles 1 uur weken in de koelkast.
  • 7 Leg enkele plukjes kervel apart en hak de rest fijn.
  • 8 Verwerk de fijngehakte kervel in de vinaigrette
  • 9 Giet de bereiding in een dienschotel, garneer met plukjes kervel en dien onmiddellijk op.

Asperges met vinaigrette is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelgember vinaigrette
- 10 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met schnitzelreepjes en kaassaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept