Sorbet van St. jakobsvruchten met saffraan

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de sjalot en hak hem fijn. Giet 10 cl witte wijn in een kleine pan, doe er de gehakte sjalot bij en laat indikken op een laag vuur tot vrijwel al het vocht verdwenen is.
  • 2 Breng in een andere pan 10 cl wijn aan de kook, zet het vuur lager en voeg er de dragon bij, samen met de st.-jakobsvruchten en het rood ervan. Laat alles 2 minuten sudderen, dek dan af en haal de pan van het vuur.
  • 3 Doe de inhoud van de twee pannen en de verse room in de kom van een keukenrobot en maak er een fijne puree van.
  • 4 Laat het geheel opstijven in de ijsbereider. Dien de sorbetbolletjes op in een kelkje op een bed van ijs, omringd door oesters en alikruiken.

Sorbet van St. jakobsvruchten met saffraan is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Paella
45 min-
Bekijk recept
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Meringues met mango en pistachenootjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Twee soorten chocolade ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Tropische zon
Nagerecht
Bekijk recept
Carpaccio van ananas met limoen- en muntsorbet
Nagerecht
Bekijk recept
Mangosorbet
15 min Nagerecht
Bekijk recept