Ganzenlever en gestoofde meloen met exotisch sausje

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op th. 4 – 120°C en plaats er 2 borden in.
  • 2 Schil de meloen, verwijder de pitten en snij in blokjes (ongeveer 300 g).
  • 3 Verwarm een pan zonder vetstof op hoog vuur en bak hierin de stukjes ganzenlever ongeveer 1 min. per kant (afhankelijk van de dikte), kruid met peper en zout, en leg op een warm bord. Dek af met een keukendoek en zet in de uitgeschakelde oven.
  • 4 Verwijder het vet uit de pan (niet schoonvegen). Verwarm opnieuw op hoog vuur, bak er de meloenblokjes 1 min. in, kruid licht met peper en zout en leg ze op het tweede bord in de oven.
  • 5 Giet de azijn in de pan, verwarm op matig vuur en roer de braadresten los. Laat voor de helft inkoken. Voeg de compote toe en verwarm 1 min.
  • 6 Schik de meloenblokjes in het midden van een bord met  een metalen ring Leg er de stukjes ganzenlever op, lepel de saus rondom en dien dadelijk op.
  • 7 Serveer met meergranen houthakkersbrood licht geroosterd.

Ganzenlever en gestoofde meloen met exotisch sausje is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde garnalen met hun sausje
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Minimaïsspiesjes met muntdip
15 min Snack
Bekijk recept

Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenoten
Snack
Bekijk recept
Salade met foie gras en aardbeien, vinaigrette met sjalot
Voorgerecht
Bekijk recept