Polentagaletten, moes met 3 soorten ui

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De polenta: maak de polenta klaar volgens de aanwijzingen van de fabrikant. Doe er vervolgens de parmezaan en de boter bij. Doe er zout en peper op.
  • 2 Giet de warme polenta in een schotel in een laag van 1,5 cm dikte. Dek af met voedingsfolie. Laat ten minste 30 minuten afkoelen.
  • 3 De compote met 3 soorten ui: verhit de olie in een steelpan met dikke bodem. Doe de uien erbij. Fruit ze totdat ze glazig zijn. Doe de tijm, de bruine suiker, zout en peper erbij. Giet er water bij. Zet het deksel op de pan en laat 15 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
  • 4 Kruid bij indien nodig. Zet opzij en hou warm.
  • 5 Snij de polenta met een doorslag in ronde schijven van 6 cm diameter.
  • 6 Verhit de resterende olijfolie in een bakpan. Bak de polentagaletten 2 minuten aan elke zijde.
  • 7 Versnipper de rucola op de borden. Verdeel vervolgens de galetten over de borden. Garneer met de moes van 3 soorten ui. Versier met de gedroogde tomaten.

Polentagaletten, moes met 3 soorten ui is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spannende spekpannenkoeken met ui
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Omelet met ui
40 min
Bekijk recept
Groene asperges met salsa van tomaat, ui en kappertjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept