Tonijnkroon à la niçoise

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de in blokjes gesneden aardappelen gaar in lichtgezouten kokend water in 15 à 20 min. Giet af, stamp fijn tot puree en laat afkoelen.
  • 2 Doe de uitgelekte tonijn in een smalle kom, voeg de geperste knoflookteentjes en mayonaise toe. Mix tot een glad mengsel.
  • 3 Schep bij de aardappelpuree, voeg ketchup toe, sap van de ½ citroen, peterselie en cayennepeper. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  • 4 Bekleed een ringvorm met cellofaan, schep er de bereiding in en druk goed aan. Dek af en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
  • 5 Neem voorzichtig uit de vorm en dien fris op, versierd met sla, tomaten en olijven. Lekker met de rauwkostsalsa.

Tonijnkroon à la niçoise is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Pastasalade à la niçoise
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade niçoise van slaharten (of mediterrane salade)
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw Nicoise
0 min
Bekijk recept
Aubergineprutje
30-60 min -
Bekijk recept