Tartaar van maatjes met komkommer
0
sterren op basis van
0
stem(men)
person
4
timer
20 min
restaurant
Voorgerecht
link
Delhaize
print
Ingrediënten
200 g aardappelen (nettogewicht, geschild)
4 maatjes
1 groene appel (type Granny Smith)
1 komkommer
4 eetlepels vinaigrette met yoghurt en kruiden, gebruiksklaar
1 schaaltje tuinkers
zout en peper
1 citroen
4 lente-uitjes
Bereiding
Snij de aardappelen in kleine blokjes en kook ze in een dikke 10 min. gaar in kokend, licht gezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
Snij ondertussen de ongeschilde appel in kleine blokjes, doe ze in een kom en overgiet ze met het citroensap, meng goed.
Gebruik een brede dunschiller om 8 lange linten van de komkommer te schaven, zet opzij. Verwijder de zaadjes van wat er overblijft van de komkommer en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
Doe ze bij in de kom en voeg de in kleine blokjes gesneden maatjes toe, de fijn gehakte lente-uitjes, de vinaigrette, ¾ van de tuinkers en de aardappelen. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Bekleed 4 schaaltjes met de komkommerlinten, verdeel er de tartaar over en werk af met de resterende tuinkers. Serveer koel met multigranen brood.
Tartaar van maatjes met komkommer is een recept van
Delhaize
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab »
Salade van tomaten, komkommer en feta »
Garnalencocktail met rode peper en komkommer »
Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst »
Fruittartaar en mascarpone met cassonade »
Tartaar van mango en pompoen »
Tartaar met remouladesaus en groenteroerbak »
Pita's met steak tartaar, sla en paprikasalsa »