Terrine van hammetje

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Week de gelatineblaadjes 10 min. in een kom koud water.
  • 2 Snij het hammetje in twee, verwijder het been en verdeel het vlees in blokjes. Spoel het binnenste van de venkelknol en snij het fijn. Verwijder de steeltjes van de sperziebonen en spoel de boontjes af. Stoom ze 5 min.
  • 3 Breng de kippenbouillon aan de kook. Voeg er de witte wijn aan toe en zet opzij. Los er de uitgeknepen gelatine in op. Laat het geheel afkoelen.
  • 4 Vet vier ronde glazen vormpjes in met olie en giet er 1/2 cm gelei in. Laat ze 5 min. opstijven in de diepvries.
  • 5 Verdeel de bonen over de vormtjes, dan de basilicum, de blokjes ham, de venkel, de dille en ten slotte de rest van de gelei (in deze volgorde).
  • 6 Laat ze 8 uur opstijven in de koelkast. Stort ze op een bedje van gekiemde granen en dien goed gekoeld op.

Terrine van hammetje is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Hammetje met veenbessen, puree en cognacsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle zuurkool met 4 soorten vlees
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hammetje met pruimen van Steven Fontein
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hammetje op Normandische wijze
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Regenboogterrine
1u20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouilleterrine
45 min Bijgerecht
Bekijk recept