Terrine van konijn met basilicum

4
35 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de knoflook en de uien en hak ze fijn. Fruit ze 5 min. in een stoofpan in de boter en de olie. Voeg de konijnenbouten toe en bak ze tot beide zijden goudkleurig zijn. Besprenkel met de wijn, en voeg de citroenschil, het zout en de peper toe. Dek af en laat onder regelmatig roeren 45 min. sudderen op een laag vuur. Laat afkoelen.
  • 2 Verwijder de beentjes en ontrafel het vlees. Laat de pijnboompitten lichtjes kleuren in een pan met antiaanbaklaag. Hak de basilicumblaadjes fijn. Vermeng het vlees voorzichtig met het kookvocht, de uien en knoflook, het basilicum en de pijnboompitten.
  • 3 Giet in een cakevorm en druk goed aan. Dek af met een plankje met wat gewicht erop. Laat 12 u. rusten in de koelkast. Snij in dikke stukken en schik op een bedje van rucolablaadjes.

Terrine van konijn met basilicum is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Meloensoep met basilicum
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouille uit de oven
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min Snack
Bekijk recept

Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Regenboogterrine
1u20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouilleterrine
45 min Bijgerecht
Bekijk recept