Witlofsalade met geitenkaas en sinaasappel

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rasp de schil van een sinaasappel fijn tot je 1 afgestreken eetlepel hebt. Zet opzij.
  • 2 Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees en snij de partjes tussen de vliezen uit. Vang het vrijgekomen sap op en pers het sap uit wat overblijft van de sinaasappels (je hebt 5 cl sap nodig).
  • 3 Giet de azijn in een bokaal. Kruid met peper en zout, voeg het sinaasappelsap toe, de fijngeraspte schil, de mosterd en de olie. Dek de bokaal af en schud goed.
  • 4 Verdeel de veldsla over 4 borden, voeg het fijngesneden witlof toe, de sinaasappelpartjes, de grofgehakte noten en de broodkorstjes.
  • 5 Voeg de schijfjes geitenkaas toe en bedruip met wat vinaigrette. Serveer meteen en dien de resterende vinaigrette apart op.

Witlofsalade met geitenkaas en sinaasappel is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hartige appelbollen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witlofsalade met warme geitenkaas
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensfiletlapjes met witlofsalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met witlofsalade en honingmosterddressing
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept