Courgettebloem gevuld met mousse van courgettes en scampi

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de courgette en snij in blokjes.
  • 2 Doe hetzelfde met de sjalot en de look.
  • 3 Doe in een steelpan en doe er 6 cl water en het takje tijm bij.
  • 4 Laat koken tot het water verdampt is (de groente moet mals zijn).
  • 5 Laat de gelatine weken in een kommetje met koud water.
  • 6 Doe de room bij de courgette en mix tot een gladde puree.
  • 7 Doe er vervolgens de gelatine en de in blokjes gesneden scampi bij.
  • 8 Verwarm tot de gelatine gesmolten is en de bereiding homogeen is.
  • 9 Doe er zout en peper bij. 1
  • 0 Zet in de koelkast en laat opstijven. 1
  • 1 Maak een insnijding in de courgettebloemen en verwijder het steeltje binnenin de bloem. 1
  • 2 Vul de bloemen net voor het opdienen met de afgekoelde mousse. 1
  • 3 Schik ze op elk bord en omring ze met een streepje pesto. 1
  • 4 Dien onmiddellijk op.

Courgettebloem gevuld met mousse van courgettes en scampi is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi amuse
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min Voorgerecht
Bekijk recept

Koude bramensoep
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Lenterisotto met courgette en gefrituurde courgettebloem
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Courgettebloem
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde Courgettebloem Met Gandaham
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept