Courgettebloem gevuld met mousse van courgettes en scampi

0 sterren op basis van 0 stem(men)

person 4 timer 35 min restaurant Voorgerecht link Delhaize print

Ingrediƫnten

Bereiding

  1. Schil de courgette en snij in blokjes.
  2. Doe hetzelfde met de sjalot en de look.
  3. Doe in een steelpan en doe er 6 cl water en het takje tijm bij.
  4. Laat koken tot het water verdampt is (de groente moet mals zijn).
  5. Laat de gelatine weken in een kommetje met koud water.
  6. Doe de room bij de courgette en mix tot een gladde puree.
  7. Doe er vervolgens de gelatine en de in blokjes gesneden scampi bij.
  8. Verwarm tot de gelatine gesmolten is en de bereiding homogeen is.
  9. Doe er zout en peper bij. 1
  10. Zet in de koelkast en laat opstijven. 1
  11. Maak een insnijding in de courgettebloemen en verwijder het steeltje binnenin de bloem. 1
  12. Vul de bloemen net voor het opdienen met de afgekoelde mousse. 1
  13. Schik ze op elk bord en omring ze met een streepje pesto. 1
  14. Dien onmiddellijk op.
Courgettebloem gevuld met mousse van courgettes en scampi is een recept van Delhaize

Receptenzoeker