Courgettepannenkoekjes

4
20 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De vinaigrette: pureer de paprika in een keukenrobot of een blender. Voeg de azijn, zout en peper toe. Voeg de olie en het water toe. Mix opnieuw.
  • 2 De pannenkoekjes: meng in een kom de courgette met de lente-uien, het basilicum, het bieslook, de peterselie, het ei, de maïzena en het citroensap.
  • 3 Voeg zout en peper toe.
  • 4 Doe er de verbrokkelde feta bij.
  • 5 Verwarm de oven voor op 150°C.
  • 6 Plaats een bakplaat in het midden van de oven.
  • 7 Verwarm 1 koffielepel olijfolie in een pan met anti-kleeflaag.
  • 8 Schep er kleine hoopjes van ongeveer 1 eetlepel van het pannenkoekendeeg in.
  • 9 Druk ze plat met een spatel of de onderkant van een lepel. 1
  • 0 Laat ze goudbruin bakken gedurende 1-2 minuten aan elke kant. 1
  • 1 Houd ze warm op de bakplaat in de oven. 1
  • 2 Bak verder tot hetdeeg op is en voeg indien nodig olie toe in de pan. 1
  • 3 Leg per bord 3 pannenkoekjes en een kwartje citroen. 1
  • 4 Garneer met pijnboompitten. 1
  • 5 Besprenkel met de vinaigrette en geef de rest er in een sauskom apart bij.

Courgettepannenkoekjes is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Kwartels met clementines en honing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgettepannenkoekjes met kruiden
35 min Bijgerecht
Bekijk recept
Eendenborst met rode pompelmoes en peperkoek
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst-courgettepannenkoekjes met slaatje van rucola en gedroogde tomaten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kwartels met clementines en honing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgettepannenkoekjes met kruiden
35 min Bijgerecht
Bekijk recept
Eendenborst met rode pompelmoes en peperkoek
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst-courgettepannenkoekjes met slaatje van rucola en gedroogde tomaten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept