Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
0
sterren op basis van
0
stem(men)
person
4
timer
20 min
restaurant
Voorgerecht
link
Delhaize
print
Ingrediƫnten
2-3 roze pompelmoezen
300 g gerookte eendenborst
2 eetlepels koolzaadolie
2 eetlepels koriander, fijngehakt
1 eetlepel limoen
0,5 rode ui, fijngehakt
sap van 1/2 pompelmoes
1 eetlepel soja
2 takjes selder, fijngesneden
3 steeltjes van jonge uitjes, versnipperd
1 eetlepel vloeibare honing
zout, peper
Bereiding
Schil de pompelmoezen tot op het vruchtvlees en maak de partjes los.
Vang het sap op. Zet opzij.
Wissel de partjes pompelmoes en de sneden eendenborst af op de borden.
Meng de selder, de jonge uitjes en de rode ui.
Leg in het midden van elke carpaccio een hoopje rauwkost.
Vinaigrette: meng in een kom de vloeibare honing, de soja, het pompelmoessap, het limoensap, zout en peper. Giet de koolzaadolie erbij. Meng goed dooreen.
Giet enkele lepels vinaigrette over de rauwkost.
Dien de rest op als saus.
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes is een recept van
Delhaize
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Taart met rode pompelmoezen »
Schol met pompelmoesboter »
Garden of Eden »
Krabsalade met roze pompelmoes »
Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst »
Carpaccio van appel met maatjes »
Bruschetta's met carpaccio »
Carpaccio met balsamicodressing »