Cappuccino met paddenstoelen en krokante pancetta

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de champignons en paddenstoelen niet, want ze nemen teveel vocht op: borstel ze schoon.
  • 2 Snij de Parijse champignons fijn in een kookpot, met 2 eetlepels olie in.
  • 3 Besprenkel met wat citroensap en voeg de fijngesneden ui toe.
  • 4 Laat alles stoven, eerst op zacht vuur, dan op matig vuur.
  • 5 Wanneer de champignons nagenoeg al hun vocht hebben afgegeven, voeg dan de bospaddenstoelen toe en stoof 2 min. op hoog vuur.
  • 6 Roer er 1 min. de bloem door, voeg dan 70 cl water toe, de melk en de verkruimelde bouillonblokjes.
  • 7 Breng aan de kook, dek af en laat 15 min. zacht koken.
  • 8 Snij ondertussen de pancetta in reepjes en bak goudbruin in een licht ingevette antikleefpan, eerst op zacht vuur, later op hoog vuur wanneer het vet begint te smelten.
  • 9 Laat uitlekken op keukenpapier wanneer ze knapperig geworden zijn. 1
  • 0 Klop de room lobbig en kruid licht met zout. 1
  • 1 Laat de gare soep 5 min. rusten en mix daarna fijn. 1
  • 2 Breng op smaak met peper en zout. 1
  • 3 Serveer de warme soep in tassen met bovenop de room en de in stukjes gebroken pancetta.

Cappuccino met paddenstoelen en krokante pancetta is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Antonio Carluccio’s pasta en doperwten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linguine alla carbonara met pancetta en knoflook
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Cappuccino van kastanjepompoen met sesam en chips van gerookte eendenfilet
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Paprika-cappuccino
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kindercappuccino
10 min
Bekijk recept
Vanillecappuccino
5 min
Bekijk recept