Carpaccio van tomaat en abrikoos met orgeade en gambas

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de vruchten en droog ze zorgvuldig af.
  • 2 Snij de tomaat in fijne schijfjes en verwijder de te harde kern.
  • 3 Snij de abrikozen in twee, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in fijne schijfjes.
  • 4 Laat de garnalen ontdooien en pel ze.
  • 5 Verhit een antikleefpan zonder vetstof.
  • 6 Als ze heet genoeg is, gooi je er de gambas in en pers je er het citroensap over uit.
  • 7 Doe er zout en peper op. Meng. De garnalen zijn gaar als ze een roze kleur hebben.
  • 8 Maak de vinaigrette klaar door de orgeadesiroop en de balamicoazijn te mengen.
  • 9 Leg 4 muntkopjes opzij voor de versiering en rist de rest af. 1
  • 0 Snij fijn en doe bij de vinaigrette met fleur de sel en peper. 1
  • 1 Schik op elk bord een rozet met afwisselend schijfjes tomaat en abrikoos. 1
  • 2 Leg daarop 4 garnalen en giet er dan vinaigrette over. 1
  • 3 Versier met verse munt en dien heel koel op.

Carpaccio van tomaat en abrikoos met orgeade en gambas is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Groentekroketjes, lamsgehaktballetjes, pittige gamba's, bruschetta en salade van courgette
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Teppanyaki mixed grill
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse couscous met gemarineerde gamba’s
1 uur-
Bekijk recept

Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van appel met maatjes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bruschetta's met carpaccio
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept