Lefse met gerookte zalm

12
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water gedurende 25 min. Pel de aardappelen en draai ze door een passe-vite. Smelt de boter en meng deze onder de puree samen met de room. Voeg de bloem beetje bij beetje toe tot je een soepel homogeen deeg rijgt. Wikkel het deeg in een vel vershoudfolie en laat minstens 1 u rusten in de koelkast.
  • 2 Neem een handvol deeg en kneed opnieuw met je handen. Bestuif je werkvlak ruim met bloem en rol het deeg erop uit. Draai regelmatig om en bestuif met bloem totdat het deeg niet meer kleeft. Herhaal tot al het deeg op is.
  • 3 Zet een antikleefpan op een hoog vuur en bak de aardappelpannenkoekjes er gedurende 1 à 2 min in langs iedere kant zodat deze lichtjes kleuren.
  • 4 Serveer de lefses met de zure room, de gerookte zalm en werk af met de dille. Kruid met peper en zout.

Lefse met gerookte zalm is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept