Carrot cake

8
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Schil en rasp de wortelen. Rooster de noten kort in een antikleefpan, schud regelmatig. Zet even apart. Trek zestes van de sinaasappel en pers de vrucht uit.
  • 3 Meng de bloem met het bakpoeder, het zout en het kaneelpoeder.
  • 4 Splits de hele eieren. Klop de eidooiers met de riet- en de vanillesuiker tot een luchtig geheel in een andere kom. Meng het bloemmengsel er voorzichtig door. Voeg de geraspte wortelen, de olie, de sinaasappelszestes (houd enkele sinaasappelszestes apart) en de helft van het sap toe, en meng. Houd een paar noten apart voor de afwerking en meng de rest door het beslag.
  • 5 Klop de 3 eiwitten tot een stevige sneeuw en spatel voorzichtig door het beslag.
  • 6 Giet in een siliconen cakevorm en bak in de oven gedurende 40 min. Prik erin met een mes om te kijken of hij gaar is. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.
  • 7 Klop het resterende eiwit op en voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe, terwijl je blijft kloppen. Klop tot een stevig eiwit en voeg nog enkele druppels citroensap toe. Overgiet de afgekoelde cake met het glazuur en werk af met de walnoten en enkele sinaasappelszestes.
  • 8 Splits de hele eieren. Klop de eidooiers met de riet- en de vanillesuiker tot een luchtig geheel in een andere kom. Meng het bloemmengsel er voorzichtig door. Voeg de geraspte wortelen, de olie, de sinaasappelzestes (houd enkele sinaasappelzestes apart) en de helft van het sap toe, en meng. Houd een paar noten apart voor de afwerking en meng de rest door het beslag.

Carrot cake is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladetoetje
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept
Chocoladefondue
Nagerecht
Bekijk recept

Carrot cake (wortelcake)
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Carrot Cake
75 min Nagerecht
Bekijk recept
Carrot cake
120 min Nagerecht
Bekijk recept
Australische Carrot Soup - Wortelsoep
10-20 min -
Bekijk recept