Citrus-polentataart

8
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Klop de boter en de suiker tot een romig mengsel. Voeg de eieren toe en klop verder. Voeg daarna de ricotta toe en meng voorzichtig. Voeg tot slot het bakpoeder, de polenta en de bloem toe en spatel er voorzichtig onder.
  • 3 Bedek een bakvorm van 20 cm doorsnede met een vel bakpapier. Stort het deeg in de vorm en bak gaar in de oven gedurende 30 min.
  • 4 Voeg de honing, het sinaasappelsap en de zeste samen in een pan en breng aan de kook. Giet op de warme taart die net uit de oven komt. Laat afkoelen.
  • 5 Snijd de overige citrusvruchten à vif en snijd daarna in sneetjes. Versier de taart met de sneetjes citrusvrucht en enkele blaadjes verse laurier indien gewenst.

Citrus-polentataart is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Polentataart met peren
80 min Nagerecht
Bekijk recept

Cannoli met citrus-vanillesalade
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Groene sangria
20 min Snack
Bekijk recept
Citrus en dadels met muntpesto en zoetgemarineerde tomaatjes
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Soep met ballen maar dan anders
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept