Rijstpap op Portugese wijze (Arroz doce)

4
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Giet de melk in een stoofpot. Voeg de in stukjes gesneden boter toe, het gespleten en geschraapte vanillestokje, het kaneelstokje, de fijngeraspte schil van de citroen en het snuifje zout. Breng aan de kook. Strooi er de rijst in en meng goed.
  • 2 Zet een deksel op de pot en laat, regelmatig roerend, 40 min. op heel zacht vuur sudderen (gebruik een vlamverdeler indien nodig). Voeg de suiker toe en neem van het vuur. Dek af en laat afkoelen.
  • 3 Verwijder het vanille- en het kaneelstokje, voeg de eierdooiers toe en meng goed.
  • 4 Serveer koud of op kamertemperatuur. Je kan de kommetjes eventueel bestrooien met wat kaneelpoeder.

Rijstpap op Portugese wijze (Arroz doce) is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Mediterrane rundvleesragout met polenta
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Portugese zoete rijstpudding (Arroz-doce)
80 min Nagerecht
Bekijk recept
Doce De Leite (Braziliaanse Zoete Melkcreme)
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Arroz Doce
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept

Kheer
Nagerecht
Bekijk recept
Rijstpap op grootmoeders wijze, abrikozencompote met rozemarijn en limoen en pralineschilfers
Nagerecht
Bekijk recept
Rijstpap met sojamelk en kruidensiroop
Nagerecht
Bekijk recept
Rijstpap op z’n Venetiaans
35 min Nagerecht
Bekijk recept