Fruitsla met amandelgelei

8
35 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de gelatineblaadjes in koud water weken.
  • 2 Verwarm zacht en al roerend, de melk en 60 g suiker. Neem van het vuur wanneer de suiker gesmolten is en voeg de uitgeknepen gelatine toe en het amandelaroma.
  • 3 Smeer een schaal met platte bodem lichtjes in met olie, giet er de bereiding in en laat afkoelen. Dek af en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
  • 4 Breng 60 cl water en 150 g suiker aan de kook in een steelpan. Laat 5 min. sudderen. Laat volledig afkoelen, voeg dan het sap van de sinaasappel en de citroen toe.
  • 5 Onpit het fruit en/of snij in stukken. Overgiet met de siroop. Dek af en laat minstens 1 uur in de koelkast rusten.
  • 6 Neem de gelei, net voor het opdienen, uit de vorm, snij in blokjes en meng voorzichtig onder het fruit. Dien fris op.

Fruitsla met amandelgelei is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Amandelgelei met sinaasappel en lychees
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Amandelgelei met vruchten
Bekijk recept
Amandelgelei met verse vruchten
Bekijk recept
Amandelgelei met verse vruchten
Bekijk recept

Amandelschuim, tutti frutti
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gemberkrullen
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Krokante sesamkoekjes
35 min Snack
Bekijk recept
Braziliaanse blanc−manger
35 min Nagerecht
Bekijk recept